Festival Programma

Vogel.png

De creatieve markt is ook in 2019 weer op het Oranjekade festival te vinden! Van de allermooiste eigen brouwsels tot de meest extravagante creaties! 

We gaan jullie verrassen met ons extra uitgebreide Festival programma. Dit jaar hebben we na vele enthousiaste aanmeldingen nog meer te ontdekken. De allerleukste activiteiten, gekke ideeën en onverwachte theater acts! Check hieronder het (bijna..) volledige programma:

Lakeien

Op Oranjekade is de bezoeker koning(in)! En hoe kan iemand van het koningshuis nou beter ontvangen worden dan door onze Oranjekade lakeien? Deze feestelijke lakeien zullen jullie bij de ingang welkom heten en voorzien van een Oranjekade goodie! 

House of Cherries 
House of Cherries 
Tassen bedrukken

Net zoals vorig jaar is het voor bezoekers weer mogelijk om een Oranjekade tas de kopen. Extra leuk: een kant van de tas mag je helemaal zelf ontwerpen! Jouw eigen design wordt ter plekke op de tas gedrukt. Zorg dat je er op tijd bij bent want op=op!

studio turbo
studio turbo
Pimp je haar

Mannen en vrouwen, jong en oud, iedereen kan bij Kinki Kappers terecht voor een schitterend kapsel. Deze dames en heren weten als geen ander hoe ze iedereen er schitterend uit laten zien! 

Kinki Kappers
Kinki Kappers
Karaoke

Vorig jaar was de karaoke natuurlijk al een van de leukste plekjes op Oranjekade. Dit jaar belooft het weer net zo’n spektakel te worden. Zing jij graag met een paar vrienden de longen uit je lijf, of kijk je liever toe terwijl je in het zonnetje meedanst? Niks moet en alles mag bij de karaoke, maar geloof ons, feest wordt het gegarandeerd! 

Karaoke disco feest
Karaoke disco feest
Vinyl

Ben je na alle muzikale pareltjes op Oranjekade nog niet uitgeluisterd? Dat komt goed uit, want bij de kraam van Maestro Records kun je de beste platen kopen om thuis ook nog even na te genieten van je favoriete muziek. Daarnaast zullen de heren van Maestro ook ter plekke de lekkerste plaatjes draaien!

Maestro's Records
Maestro's records
Graffiti Workshop

Dit jaar kun je op Oranjekade je eigen kunstwerk maken onder begeleiding van professionele graffitikunstenaars van Kings of Colors. Durf jij het aan om je van je meest creatieve kant te laten zien, kom dan zeker een kijkje nemen bij deze gave workshop! Deze workshop is geschikt voor zowel de jongste als oudste bezoekers!

Kings of Colors
Kings of Colors
Lollies

De mannen van Quallie vinden smaak en kwaliteit het allerbelangrijkste in hun lolly’s. Ze bedenken en maken alle smaakcombinaties zelf en dat levert een heerlijk product op. Verwacht een lolly gemaakt van goede ingrediënten die lekker lang meegaat! 

Quallie 
Quallie 
Smoothies

De allernieuwste Smoothiecar van Quallie is Sapperdehap! Sapperdehap richt  zich op het gezond houden van festivalbezoekers. Ben jij een beetje moe van al het dansen en springen? Dan is dit de ultieme plek om even op te laden! Alle smoothies worden ter plekke gemaakt, verser ga je het niet vinden! 

Sapperdehap
Sapperdehap
Foto!

Wat is er leuker dan een fysieke foto als aandenken van een schitterende festivaldag? Helemaal niks inderdaad. En dat vinden de Jongen van de Photobooth ook. Daarom staan zei ook dit jaar weer met hun schitterende Photobooth op Oranjekade. Maak een leuke foto en je krijgt hem meteen uitgeprint mee!

Jongens van de Photobooth
Jongens van de Photo Booth
Dansen!

De “SLOW DANCE KADE” is een plek die in het teken staat van classic knuffel rock. Nummers als “Eternal Flame” van de Bangels of “Hello” van Lionel Richie zullen ongetwijfeld niet ontbreken. En uiteraard mag je, net zoals vroeger op een schoolfeest, heerlijk met elkaar slowen!

Slow Dance
Slow Dance
Origami

Voor alle creatieve bezoekers is er dit jaar, voor het eerst, de mogelijkheid om een workshop origami te volgen. Onder begeleiding van een expert is er de mogelijkheid om te leren hoe jij zo’n mooie kroon of tulp vouwt. De workshop is geheel gratis en leuk voor jong en oud!

Origanisme
Origanisme
Camille Judic:
Pendulum

Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en persoonlijke verhalen letterlijk in beweging komen.

Panama Pictures
Panama Pictures
Theater

Theater Gajes zal een interactieve kinderworkshop geven op Oranjekade. Het stuk, genaamd “Shakespeare take away”, zal kinderen op een vrolijke en actieve manier betrekken in de tragedie van Shakespeare. Heb jij theater altijd al hartstikke leuk gevonden. Dan wil je deze toffe workshop niet missen!

Theater Gajes
Theater Gajes
Kids Area

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het terrein, uiteraard onder begeleiding van volwassenen. Eenmaal binnen kunnen ze helemaal los in de kids area. Hierin kan een springkussenniet ontbreken. Net zoals vorig jaar kunnen alle kleine bezoekers hun energie kwijt op dit schitterende opblaaspaleis.

Met Springkussen!
Met springkussen!