Locatie Tramkade

Vogel.png

oranje(tram)kade

De Tramkade biedt ruimte aan experiment en vernieuwing en ontwikkelt zich zonder vastomlijnd eindplan tot een plek waar de stad trots op is. Op het terrein van de Tramkade staan drie hoofdgebouwen met ieder een eigen sfeer: de Kaaihallen, de Mengfabriek en het Werkwarenhuis.

Daar waar meer dan 100 jaar lang een meel- en diervoederfabriek in bedrijf was, ontstaat nu de nieuwe culturele hotspot Tramkade in de Spoorzone van ‘s-Hertogenbosch. Tramkade is het voormalige terrein van Mengvoederfabriek De Heus en staat vol markante silo’s en industriële gebouwen. De Tramkade is door gemeente

’s-Hertogenbosch voor tien jaar in gebruik gegeven aan de stad. Nu dompelt de Tramkade in Oranje en is het de unieke en speelse locatie voor Oranjekade 2019!

Kaaihallen

In de industriële setting van de Kaaihallen, waar tot voor kort diervoeders werden geproduceerd, vinden nu evenementen plaats. Van personeelsbijeenkomst tot theaterfestival, de Kaaihallen zijn veelzijdig. Deze vrij indeelbare evenementenlocatie met een mooie industriële uitstraling, is circa 2800 m2 groot en biedt ruimte voor evenementen tot 1200 personen. Maar ook voor kleinere activiteiten zijn de Kaaihallen een geschikte locatie.  

Bosschebrouwers

Ze zijn een vriendengroep die zich al enkele jaren bezig houdt met het brouwen van bier. Dit heeft geleid tot een bijzondere selectie speciaalbieren, maar ook tot een mooie samenwerking en verbinding binnen de groep. Ze beleven veel plezier aan het brouwen en willen meer mensen de kans geven dit te ervaren. Hieruit is het idee van brouwerij/proeflokaal Bossche Brouwers aan de vaart ontstaan. Als locatie hebben ze de Tramkade in ’s-Hertogenbosch gekozen, ze maken deel uit van het WerkWarenHuis. Tijdens Oranjekade zal dit als podium dienen!

van Aken

Heerlijk eten en winkelen in een roze fabriek tussen de sociaal duurzame designcollectie van Social label! Dat kan in het Werkwarenhuis in Den Bosch, de thuisbasis van Social label waar je ook club/restaurant Van Aken vindt.

De voormalige fabriek op terrein Tramkade verandert naar een Monument van de Toekomst. Een veelzijdige laagdrempelige plek waar via de taal van de kunsten nieuwe ontmoetingen ontstaan en steeds iets nieuws te beleven is. Tijdens Oranjekade kun je hier helemaal los gaan op de silent disco van het Silent Disco Circus.​