Interview Oranjekade

2019

Vogel.png

Twee edities van Oranjekade zijn geweest op de prachtige Tramkade. We hebben ontzettend genoten in 2017 en 2018 en gaan nu op naar weer een knallende Oranjekade voor 2019. In een gesprek vertellen de broers en oprichters van het festival wat Oranjekade is en wat het voor hen zo speciaal maakt.

Wie zijn jullie, stel je eens voor?

 

Ivo: Nou, ik ben Ivo Dierx, 28 jaar en geboren en getogen Bosschenaar. Samen met Nils, werken wij voor stichting Generatie Zuid. Hiermee organiseren wij het Oranjekade festival, een heel mooi Koningsdag-festival hier in Den Bosch, onze stad, want daar doen wij het allemaal voor!

 

Nils: Ik ben Nils, 32 jaar en ik werk ook voor stichting Generatie Zuid, samen met mijn broertje Ivo. Wij zijn al een paar jaar actief in Den Bosch op evenementen-gebied en cultureel vlak. Sinds twee jaar terug organiseren we Oranjekade festival en dit jaar is alweer de derde editie!

Vertel eens wat meer over Oranjekade?

 

IvoOranjekade festival is een soort creatieve smeltkroes, we hebben meerdere podia, Muziek is immers de kern van ons festival. Daarnaast proberen we met creativiteit en leuke activiteiten, zowel jongeren als ouderen te verrassen. In het DNA van het Oranjekade festival zit creativiteit, dat moet er echt uitspatten en daar leent de Tramkade zich heel erg goed voor. Samen met partners uit de stad, proberen we van Koningsdag een mooi feest te maken!

 

Hoe kwamen jullie op het idee van de Oranjekade?

 

Ivo: We wonen zelf in de stad 's-Hertogenbosch. We zijn in het klein begonnen met links en rechts wat feesten te organiseren.  We hebben echt een passie voor muziek en voor bepaalde muziekstromingen. Een paar jaar geleden zijn we begonnen met de uitvoering van onze droom. Om een muzikaal verantwoord festival neer te zetten met Koningsdag. 

Nils: Precies, onze doelgroep zijn mensen die buiten de lijntjes durven kleuren. Onze ambitie is om voor een zo breed mogelijke doelgroep te programmeren. Dus onze doelgroep is van 0 tot 100. Kinderen onder de 12 jaar gratis entree. 

Welk moment van de Oranjekade vonden jullie het leukste?

 

Ivo: Voor ons is er eigenlijk niets aan! Hahaha nee grapje! Nou vorig jaar Fresku was een van de hoogtepunten. Toch wel een van de Brabantse grote hiphop artiesten, hij stond op de Koninkrijk van Muziek-stage. Dimitri is een artiest, die afgelopen twee jaar op het programma stond. Een Amsterdamse house legende uit de Roxy-tijd. Hij speelt echt met het publiek en dat is leuk om die energie te zien.

 

Willen jullie de mensen nog iets meegeven?

 

Ivo: Nou, ik wil wel echt even de credits geven aan de vrijwilligers met het opbouwen van het festival, want zonder hun, ze weten wie ze zijn, kan het festival niet bestaan. De vrijwilligers zijn belangrijk voor de input van het festival. Het festival wordt gedragen door deze vrijwilligers en door de stad en daar mogen we met zijn alle heel trots op zijn. Zij zijn ons visitekaartje!

 

Nils: En natuurlijk gaan wij niet voorbij aan onze festival partners, Brouwers aan de Vaart, Willem Twee Poppodium, Koninkrijk van Muziek en Gemeente 's-Hertogenbosch.

Wat hopen jullie voor Oranjekade 2019?


Beide in koor: TEVREDEN BEZOEKERS!!! 

Zin gekregen in oranjekade festival?

Koop dan nu je tickets hier: